SHOWSTARS - ALTID FYLDT MED OVERRASKELSER

Oplev Hele Showstars

SPEAKER`S CORNER

“- Tju HEI for en herlig aften!” af Søren Rebbe

FREDAG DEN 13.!! For nogen en ildevarslende dato. For ShowStarS-truppen en dato der er lig med fest og farver. Det er nemlig langtfra første gang, at vi drager ud på musikalske fodbold-eventyr netop fredag den 13.

Denne gang dannede Vejlby Stadion i det østjyske rammen om det, der skulle vise sig at blive en målrig og seværdig kamp. Hjortshøj Egå Idrætsforening (HEI) stod som arrangør – og på plakaten stod bl.a. verdensnavnet Safri Duo. Det er nemlig efterhånden blevet en fast tradition, at nogle af landets førende musiknavne spiller op til fodboldkamp. Således også denne strålende augustdag…

Det store publikum fik først lejlighed til at høre to af de helt store sanger/sangskrivere på den danske musikscene – sammen ovenikøbet. Poul Krebs & Michael Falch gav en håndfuld numre, før de sprintede (eller hvad man nu skal kalde det) mod omklædningsrummet for at skifte til fodboldtøjet.

Efter Falch & Krebs var det Safri Duo, der overtog taktstokken, og de to friske fyre, Uffe Savery & Morten Friis , var som altid på stikkerne og tog publikum med storm med deres rytmefaste trommeekvilibrisme. Senere kunne også Savery & Friis opleves på fodboldbanen. Det gik nogenlunde…!

Efter musikalsk underholdning på højeste niveau var det tid til at få de to hold på banen. På HEI Old Stars-holdet kunne man bl.a. glæde sig over gensyn med AGF`erne Marc Rieper og Lars Windfeld. Og den mangedobbelte Le Mans-vinder Tom Kristensen havde parkeret raceren for at lade speederfoden tale på grønsværen.

ShowStarS stillede op i noget nær stærkeste opstilling, og med et par Laudrup-brødre i hopla stod det hurtigt klart, at der ikke ville blive spænding om udfaldet. Den ene lækre detalje afløste den anden. Og netmaskerne blafrede i begge ender. Den bedårende Mads Mikkelsen scorede to gange og kvitterede i begge tilfælde med en serie kraftspring, der får Zumas til at ligne kolbøtter. Peter Schmeichel kom også på scoringstavlen, efter han havde forladt sit mål til fordel for Lars Høgh (der igen for en kort bemærkning blev afløst af landets tykkeste 3. målmand, Amin Jensen). Schmeichels mål var i øvrigt (ifølge ham selv) en nøjagtig kopi af en David Platt-scoring for England ved VM i Italien i 1990 (jeg mener det var mod Belgien??) En slags kvartliggende halvflugter. En (igen ifølge P. Schmeichel) meget svær detalje!

En anden svær detalje blev i kampens døende sekunder udført af denne klummes forfatter. Jo, jo – efter flere års tilløb og et brækket ben – debuterede speakeren i ShowStarS-trøjen. Og det der længe lignede, hvad man i bedste fald kunne kalde en anonym debut, endte i et medrivende psykologisk drama: Stillingen er 9-3 til Showstars (så bliver det ikke mere spændende!). Brian Laudrup er på vej ind i HEI´s straffesparksfelt. Han er oppe i fart, udfører driblinger i verdenklasse og er umulig at stoppe med lovlige midler. Rieper trækker i nødbremsen…. Brian falder i det kriminelle felt. Kim Milton er ikke i tvivl (han vil jo også gerne med ShowStarS-bussen hjem igen): han fløjter for straffespark. Hvem skal sparke?? Mads Mikkelsen betakker sig. Selvom der er hattrick indenfor rækkevidde, siger han NEJ TAK. Morten SaFriis Duo skal heller ikke nyde noget. Så samler B. Laudrup bolden op. Han er stålsat, har truffet sin beslutning. Han vandrer ud mod ShowStarS-bænken, peger på en stakåndet speaker og giver ham bolden med ordene: “Den sparker du ind!”
Ude af stand til at sige legenden imod, vakler jeg ned mod 11 meter pletten. De knap 10.000 tilskuere klapper og hujer. Stemningen er i top. Jeg placerer bolden omhyggeligt på pletten, kigger op, og der står målmanden. Selveste Lars Windfeld. AGF-stjernen, der stadig forekommer skarp og smidig. Han kigger venligt på mig, træder et skridt frem mod mig og hvisker: “Jeg griber dig ud.” Så valser han storsmilende retur til målstregen og melder sig klar. Milton fløjter, og det sidste jeg tænker er: “Du skal score, gamle dreng. Ellers er aftenen ødelagt.”
Som tænkt, så gjort. Windfeld springer til den forkerte side. Bolden er i kassen. Jeg er en lykkelig mand!

10-3 til Showstars.

Men dagens helt store vinder er Hjortshøj Egå Idrætsforening. Flot arrangement. Tillykke med det!

Og tak for en dejlig aften. Vi kommer gerne og banker jer en anden gang.